Tegenwoordig zijn veel jonge mensen echte jobhoppers. Waar vroeger in veel bedrijven de meeste mensen tien jaar of langer werkzaam zijn, liggen de ambities tegenwoordig anders. Na een aantal jaar binnen een organisatie is het tijd voor een frisse wind vanaf beide kanten. De werknemer wilt zijn horizon verbreden en het bedrijf is opzoek naar een vernieuwende blik die
een ander licht op bepaalde zaken werpt.

 

Omscholing

Wanneer je kiest voor een nieuwe baan hangen daar misschien wel voorwaarden aan zoals omscholing. Veel mensen kiezen daarom voor een deeltijdopleiding welke passend is naast hun werkzaamheden zoals bij www.fabiusopleidingen.nl . Deze opleidingen kunnen worden vergeleken met het MBO niveau en zijn vaak praktisch ingericht zodat de deelnemers meteen van meerwaarde kunnen zijn binnen de organisatie.

Het is belangrijk dat je kiest voor de geschikte opleiding. Verwacht mijn (potentiële) nieuwe werkgever dat ik bepaalde aspecten moet beheersen en kan ik deze met een bepaalde cursus of opleiding mezelf eigen maken? Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen zodat je je nog beter kan profileren op de arbeidsmarkt!

 

Avond- of dagopleiding

Je kan ervoor kiezen om een avondopleiding te volgen. Hierbij kun je bepaalde avonden op locatie een cursus volgen. Dit is de ideale mogelijkheid wanneer je ergens fulltime aan het werk bent. Vaak ben je al geruime tijd van school af dus zorg ervoor dat je je bewust bent van de studielast die het met zich mee kan brengen!