Een goede winterjas is altijd een prima aankoop als je te maken hebt met een stevig winterklimaat. Nederland valt daar eigenlijk niet meer onder, want hoe lang is het al geleden dat we een Elfstedentocht hebben gehad. Dat maakt dat je in ons kikkerlandje beter een jas kunt aanschaffen, die ook voor de lente, herfst en misschien zelfs op een koele, natte zomerdag, geschikt is. Voor dames is dan de parka jas een prima oplossing.

 

Parka jas dames

 

Wat maakt de dames parka jas zo speciaal?

Eigenlijk komt dat neer op de twee factoren, die altijd al van belang zijn bij elk willekeurig kledingstuk: functionaliteit en het is een jas, die door het model gewoon goed staat.

 

Functionaliteit

De parka is standaard een jas die, vanwege de oorspronkelijke bedoeling, wind, regen en kou tegenhoudt. Dat doet het door een warme voering, goede en vaak dubbele sluitingen, verstelkoorden, wat meer lengte en natuurlijk de onontbeerlijke capuchon. Om wat meer comfort te bieden is de capuchon bij een dames parka afgezet met bont of nepbont. Verder is het mogelijk lichtere versies te verkrijgen, of zelfs met verwijderbare binnenvoering, waardoor de parka ook in andere jaargetijden met stijl gedragen kan worden.

 

Esthetica

Inmiddels is er behoorlijk wat variatie in modellen, waarbij soms zelfs de eigenlijk aan de parka verbonden capuchon niet eens meer aanwezig is. Er zijn verschillen in lengte, kleur en sluitingsmogelijkheden. Hiermee verdwijnt eigenlijk een beetje de karakteristiek van de echte parka, maar het geeft dames wel een veel uitgebreidere kans een uiterst functionele en goed dragende jas aan te schaffen en er toch de term ‘parka jas voor dames”, ‘dames parka jas’ of ‘parka dames jas’ aan te geven. In een wereld waar kleding een stukje persoonlijkheid uitstraalt, zegt dat toch wel iets.

 

Winterjassen zijn er in 1001 vormen en maten, maar als je als vrouw een mooie en toch tegen elk type weer bestendige jas wilt kopen, ga je voor een dames parka.