Een online webshop beginnen was voor mij een compleet nieuwe wereld. Ik ben altijd zelfstandig ondernemer geweest. De kledingzaak die ik run, nam ik over van mijn ouders. Die de kledingzaak in 40 jaar behoorlijk succesvol hadden gemaakt. Ik kwam wat dat betreft in een gespreide bedje terecht. Maar ik wilde online met de zaak. Een nieuwe stap maken en het publiek verbreden. Daarbij vond ik klantencontact heel belangrijk. Zeker de klanten die de vragen stellen online. In de winkel gaat dat makkelijker, natuurlijk, maar online vergt dat wat meer aandacht.

 

Goede leveringsvoorwaarden

Daarnaast kwam ik er ook achter dat ik een aantal dingen goed moet regelen, wanneer klanten online de producten kunnen bestellen. Zoals bijvoorbeeld de leveringen van producten. Dat is voor mij ontzettend belangrijk. Ik wilde daarom ook goede leveringsvoorwaarden opstellen. Zodat ik verzekerd ben van een goede omgang met de klant. Leveringsvoorwaarden zien we vaak over het hoofd, maar zijn ontzettend belangrijk. Het geeft de klant een goed gevoel om te weten dat hun aangeschafte producten goed worden geleverd.

 

De chatservice uitbesteden

Dat was de ene kant van het online avontuur. Want er was ook nog het stukje contact naar de klant toe. Mijn klanten en vooral de nieuwe klanten stelden online heel wat vragen. Dat gebeurt ook in de winkel, dat hoort erbij, maar dat is makkelijker te combineren met al het andere werk, dan dat het online moet. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik een goede chatservice moet hebben. Ik kreeg ’s avonds ook vragen via de site, en ja… ’s avonds ben ik toch echt niet in de winkel aanwezig.

 

Een goede partner om de chat uit te besteden

Ik ging opzoek naar een zakelijke partner die mij kon helpen met mijn chat. In principe wilde ik mijn live chat uitbesteden. Daarvoor zocht een partner die ook echt met klant in gesprek zou gaan en die weet wat ze de klanten kunnen vertellen. Ik vond deze partner en kon mijn chatservice uitbesteden. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijkere, wat nu heb ik meer tijd voor de andere werkzaamheden binnen mijn mooie familiebedrijf.