Een voordelige manier om op een opvallende manier reclame te maken is door gebruik te maken van autobelettering. Dat is een effectieve methode om de aandacht van nieuwe klanten te trekken en aan de naamsbekendheid van je bedrijf te werken. Autobelettering is effectiever naarmate je meer op de weg bent. Een andere manier om het effect te verhogen is te kiezen voor een opvallend design. Je hebt daarbij in principe alle vrijheid, want het is mogelijk om de hele auto te voorzien van een kleurrijke afbeelding.

 

Hoe wordt autobelettering aangebracht?

Het omtoveren van een gewone auto in een rijdende reclamezuil kan in een vrij korte tijd worden geregeld. De eerste stap die bij autobelettering inzetten moet worden genomen is een goed en opvallend ontwerp bedenken. Vaak zal het logo van het bedrijf daarin terugkomen, maar je kunt ook gebruik maken van allerlei andere grafische afbeeldingen en effecten. Het gekozen ontwerp wordt door de designers op een folie gedrukt. Die folie komt op de auto te zitten. Autobelettering gaat tot wel 8 jaar mee. De folie vormt een beschermlaag voor de lak van de auto, dus als de belettering geen dienst meer hoeft te doen en verwijderd is ziet de auto er nog uitstekend uit.

 

Mogelijkheden

Bij autobelettering zijn de mogelijkheden onuitputtelijk. Bij vrachtwagens is het verplicht om daar contourmarkering op aan te brengen. Dat is een prima gelegenheid om die te combineren met reflecterende belettering. Contourmarkering kan ook worden aangebracht op personenwagens. Je zal zien dat je bedrijfsauto dan enorm opvalt. Bij een uit Amerika overgewaaide trend wordt de volledige auto voorzien van grafische vormgeving. Dit heet Car Wrapping. Door gebruik te maken van een ontwerp in full colour wordt je auto een bijzonder opvallende verschijning op de weg.

 

Maximaal effect

Het is natuurlijk leuk om één auto te laten beletteren, maar het effect is veel groter als alle auto’s die voor een bedrijf rondrijden voorzien zijn van autobelettering. Door identieke modellen auto’s te gebruiken en deze op dezelfde wijze te beletteren zal de bekendheid van je bedrijf snel stijgen. Alle auto’s voorzien van autobelettering heet fleetmarketing.