Liefdesverdriet is een hele opgave. Het is niet eenvoudig om liefdesverdriet te verwerken. Het kan weken, maanden of soms zelfs wel jaren duren. Met deze tips kom je op de goede weg.

 

1 Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen is anders en heeft een ander soort relatie achter de rug. Vergelijk jezelf niet met anderen. Daarmee werk je je helingsproces alleen maar tegen. Een vriendin had misschien na een week al een andere relatie. Of je kennis is na zeven jaar nog steeds niet over zijn ex heen. Respecteer je eigen gevoelens en proces. Blijf aan jezelf werken zodat je niet in je liefdesverdriet blijft hangen, maar gun jezelf ook voldoende de tijd om het te verwerken. Het is namelijk niet niks wat je nu meemaakt.

 

2. Je bent je liefdesverdriet niet

Identificeer je niet met je liefdesverdriet. Laat het geen ‘verhaal’ worden waar je je identiteit op baseert. Anders maak je het jezelf heel moeilijk om los te laten, zelfs wanneer je daar op de overige vlakken klaar voor bent. Hou jezelf niet tegen. Je bent je gedachten en je emoties niet; je bent je bewustzijn daaronder. Al het andere is tijdelijk en komt en gaat, zelfs al kan het jaren duren.

 

3. Verwen jezelf om je liefdesverdriet te verwerken

Nu is de tijd om jezelf als je beste vriend of vriendin te zien. Hoe zou jij je beste vriend of vriendin behandelen als hij of zij liefdesverdriet zou hebben? Dan zou je hem of haar toch lekker in de watten leggen? Een keertje uit eten nemen. Lekker een potje laten uithuilen op je schouder. Troostende woorden zodat hij of zij weer hoop krijgt. Het hoort er allemaal bij. Gun het jezelf ook!