Een bekende uitspraak luidt: “Napels zien en dan sterven”. Als je bijgelovig bent, dan vragen we je nadrukkelijk om je reis naar deze Italiaanse stad nog even uit te stellen. Wij zijn in elk geval niet bijgelovig en hopen dan ook dat je waarde hecht aan onze eigen interpretatie van deze beroemde uitspraak, namelijk: “Napels zien en dan genieten”. De stad is namelijk een uitermate geschikte bestemming voor een korte vakantie of voor een stedentrip. Kies je voor een langere vakantie, bijvoorbeeld een rondreis in de regio waarin deze stad is gelegen, dan kun je natuurlijk niet om Napels heen.

 

Napels

 

Waar ligt Napels precies?

Dat Napels een Italiaanse stad is, dat wist je ongetwijfeld wel. Italië is echter een groot land, dus de kans is best aanwezig dat je niet precies weet waar in Italië je deze stad kunt vinden. Napels vindt je in het zuiden van Italië, gelegen aan de kust aan de Golf van Napels. De stad heeft een eigen vliegveld en mede hierdoor ben je in slechts drie uurtjes met het vliegtuig in deze Italiaanse parel. Dit maakt de stad interessant voor bijvoorbeeld een stedentrip. Een stedentrip Napels is immers weer eens iets anders dan het geijkte tripje naar Rome. Daarnaast is een stedentrip Napels extra interessant vanwege het heerlijke mediterrane klimaat dat er heerst. Zeker in het najaar en het vroege voorjaar is het hier goed toeven qua temperatuur.
We kunnen ons echter goed voorstellen dat je niet direct aan deze stad denkt als je van plan bent om een stedentrip te gaan maken. De reputatie van Napels is immers geen fraaie, want je kent ongetwijfeld de verhalen over maffiapraktijken en het hiermee samenhangende afvalschandaal. Weet echter dat als je dit in de juiste context plaatst je een unieke vakantie staat te wachten. Een vakantie boordevol bijzondere bezienswaardigheden waarbij je natuurlijk ook kennis maakt met de overheerlijke Italiaanse keuken.

 

Unesco Werelderfgoedlijst

Als je van cultuur en historie houdt, dan is Napels voor jou the place to be. Wist je bijvoorbeeld dat het centrum van deze stad de grootste historische binnenstad van heel Europa is? Overbodig om te zeggen dat je alleen hier al vele, vele uren (zo niet dagen) door kunt brengen. Het zal je dan ook niet verbazen dat je juist in dit gedeelte van de stad veel musea vindt. Een groot gedeelte van de historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vanzelfsprekend kom je niet zomaar op deze lijst. Alleen bijzondere en voor de wereld unieke bezienswaardigheden verdienen hier een plaats op. Voorbeelden van bezienswaardigheden Napels die op de Werelderfgoedlijst staan zijn Santa Chiara en het Castel Nuovo. Oh ja, wat dacht je verder nog van Pompeï? Natuurlijk bezoek je ook deze bijzondere plaats vol historie als je er eenmaal bent.

 

Andere Napels bezienswaardigheden

Eigenlijk zijn we van mening dat je deze unieke en bijzondere stad zelf maar moet gaan ontdekken. Aan de andere kant begrijpen we echter ook wel dat je van tevoren wel een beetje wilt weten wat je kunt verwachten. Vandaar dat we dan ook besloten om toch een tipje van de sluier op te lichten. We zijn immers niet voor niets fan van deze Zuid Italiaanse stad, dus hierbij een kleine opsomming:

 

 

• Het Palazzo Reale, een werkelijk schitterend paleis
• San Francesco di Paolo, een prachtige kerk
• Palazzo della Spagnolo, nog zo’n schitterend paleis
• Real Teatro di San Carlo
• De Dom van Napels met de kapel van San Gennaro
• De vulkaan Vesuvius (20 km buiten Napoli)

 

 

Laat vooral duidelijk zijn dat deze opsomming bij lange na niet volledig is. Deze is slechts bedoeld om je een indruk te geven van deze unieke stad. Een vakantie Napels is wat ons betreft dan ook echt iets wat op jou “to do list” zou moeten staan. Jouw vakantie Napels boek je snel, gemakkelijk en voordelig online. Verras jezelf eens met iets anders dan anders en boek vandaag nog jouw vakantie naar het mooie en gastvrije Napels.