Het aanschaffen van refurbished apparaten brengt een aantal voordelen met zich mee. Naast goedkoper te zijn, zijn refurbished apparaten betrouwbaarder dan tweedehands apparaten. In dit artikel krijg je meer voordelen te weten van refurbished apparaten.

 

Het is goedkoper

Refurbished apparaten zijn vele malen goedkoper dan de nieuwe of tweedehands varianten. Dit is omdat een refurbished apparaat bestaat uit werkende onderdelen van oudere apparaten. De werkende onderdelen worden eruit gehaald en weer bij elkaar gezet om zo een gloednieuw apparaat te maken. Printers kunnen nieuw erg duur zijn, gelukkig zijn er ook refurbished printers. Zo kun je goedkoop een refurbished HP zwart wit A4 printer kopen bij www.refurbishedprinter.nl kopen.

 

Het is betrouwbaar

Refurbished apparaten zijn over het algemeen zeer betrouwbaar. Bij Refurbished Printer worden de printers per onderdeel gecontroleerd of ze nog werken, en zo niet, dan worden ze vervangen. Je krijgt ook garantie bij een refurbished printer. Dit is niet het geval bij een tweedehands printer. Onderdelen vervangen is ook veel makkelijker bij een refurbished apparaat. Je kan heel simpel niet-werkende apparaten inkopen en daar de werkende onderdelen uit halen en bij elkaar zetten en zo een nieuw apparaat maken.

 

Het is milieuvriendelijk

Refurbished producten kopen is eigenlijk een vorm van recyclen. Doordat je oude onderdelen gebruikt voor een nieuw apparaat, scheelt dat weer 1 nieuw apparaat dat uit de fabriek moet komen. Wanneer veel mensen refurbished apparaten zouden kopen zouden er minder schadelijke stoffen die in elektronische apparaten zitten in de natuur terecht komen.

 

Oude modellen gebruiken

Fabrikanten spelen een spelletje met de consument door oudere modellen van de markt te halen. Bij bedrijven als Apple kun je sommige modellen na een jaar niet meer bestellen omdat het dan tijd is voor de nieuwe generatie. Met refurbished apparaten kun je oude telefoons uit elkaar halen en de werkende onderdelen bij elkaar zetten om zo een oud model weer tot leven te wekken. Misschien vind je een oud model wel veel fijner dan de nieuwere. Kies dan voor een refurbished apparaat.