SEO wordt gebruikt om hoger in de Google zoekresultaten te komen dan andere websites. Het wordt ook nog wel eens zoekmachineoptimalisatie genoemd. Bij SEO maak je gebruik van de zoekwoorden waar mensen op zoeken in een zoekmachine. Als je deze woorden meerdere keren in je tekst laat voorkomen dan komt deze pagina met de tekst hoger in de Google resultaten te staan. Op lange termijn kan dit leiden tot meer bezoekers en misschien ook wel conversies en omzet. Als je geen of weinig verstand hebt van SEO marketing cijfers, SEO marketing bureau cijfers of SEO marketeer cijfers dan kan het misschien handig zijn om een professional om hulp te vragen bij het maken van deze teksten. Er zijn namelijk aardig wat dingen waar rekening mee moeten worden gehouden om te voldoen aan alle eisen. 

Waarom is het handig om gebruik te maken van SEO? 

SEO wordt gebruikt om je online doelgroep te bereiken, traffic naar je webpagina of naar je website te genereren en vanuit daar kan je online leads binnenhalen via zoekmachines als Google. Het overgrote deel van Nederlanders zoekt informatie over producten, bedrijven en diensten als eerste op via zoekmachines. Het is daarom zeer handig als jouw website als een van de eersten naar boven komt. SEO is hier een goede marketingstrategie voor en kan ervoor zorgen dat jij meer bezoekers krijgt op je site. Google neemt bovendien SEO zeer serieus en kan websites onderscheiden met content op de website, bijvoorbeeld het onderscheid tussen websites voor de hobby en websites die bedoeld zijn voor doeleinden als geld verdienen. Voordat je begint aan SEO marketing is het aan te raden eerst onderzoek te doen. Denk hierbij aan een onderzoek naar welke zoekwoorden handig zijn om te gebruiken, zodat je optimaal kunt profiteren van SEO. De volgende stap is dan het schrijven van teksten en daar jouw zoekwoorden in verwerken. 

Waarover schrijven in je linkbuilding teksten? 

De website of webpagina wordt in eerste instantie altijd geschreven voor de lezer. Het is daarom van belang dat de informatie op de pagina begrijpelijk en relevant is om te lezen voor de bezoeker van de website. Als jij heel veel zoekwoorden verwerkt in je tekst, omdat dit naar jouw idee zorgt voor een goede optimalisatie van je website, dan kan je hier zelfs voor worden gestraft. Google kan dit bijvoorbeeld opvatten als keyword stuffing en dat ziet Google als het manipuleren van de content die je maakt. Verder houden zoekmachines als Google bij hoe lang bezoekers zich op jouw website bevinden en met welke mate ze wegklikken of doorklikken. Als je content echter niet goed geoptimaliseerd is, zal je webpagina ook niet hoog in de zoekresultaten komen te staan. Wanneer gebruikers op zoek gaan naar informatie vullen ze ongemerkt zoekwoorden in bij de zoekmachine. Iedereen met een website heeft als doel dat zijn of haar website als eerste naar boven komt bij de zoekresultaten. Hiervoor moet je zoekmachines als Google laten zien dat jouw website relevant is voor die zoekopdracht. Google wil de gebruiker het zo makkelijk mogelijk maken door de meest relevante informatie aan te bieden.